Fundació MAP

AMPANS lliura el IV Premi Insert a la creació audiovisual de persones amb capacitats diferents, que s’endú la fundació MAP

Amb un curt de ficció de cinema negra, la fundació de Ripoll s’emporta el guardó per segon any consecutiu

Manresa, dilluns 23 d’octubre. AMPANS ha lliurat el IV Premi Insert a la creació audiovisual de persones amb capacitats diverses que atorga dins del Clam, festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, en la gal·la de premis que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Manresa, amb convidats d’honor com la directora i actriu Sílvia Munt o el periodista, presentador i crític cinematogràfic, Àlex Gorina.

La fundació MAP, de Ripoll, que acompanya persones amb discapacitat intel·lectual, s’ha endut el guardó per segon any consecutiu, pel seu treball “Pla imperfecte”. El Premi Insert està dotat amb una aportació econòmica de 500 euros i una peça de mosaic de gran valor artístic realitzada al centre ocupacional l’Encaix, que atén a persones amb discapacitat intel·lectual, de la fundació AMPANS.

El jurat, en aquest edició format per Silvia Sanfeliu, dramaturga, guionista, directora i actriu teatral, Rosa Maria Ortega, pedagoga, compositora i pianista, Joan Barbé periodista i membre de l’organització del CLAM, Dolors Garzón, educadora i actriu teatral, i Lara Bedmar, dissenyadora gràfica i il·lustradora, ha valorat de forma unànime el tracte irònic i amb bon humor dels canons tradicionals del cinema negre, amb un equip artístic i tècnic molt divers i inclusiu en el sector de la discapacitat. De tots els treballs presentats d’arreu de l’estat, han escollit el guanyador d’entre sis finalistes, tenint en compte a més del tractament cinematogràfic, el missatge social i els valors de la reflexió, la reivindicació i la inclusió.

Les bases del Premi especifiquen que com a mínim la meitat de l’equip de producció dels curtmetratges o documentals, ha d’estar format per persones amb diversitat funcional per donar suport al talent, la creativitat i l’expressió artística en format audiovisual. El premi vol fomentar el cinema i les arts audiovisuals com a eines de treball per a la inclusió activa i la transmissió de valors i drets.

El Premi que forma part del palmarès de la dinovena edició del Festival CLAM, compta amb el Patrocini de Teixits Forés, i s’entrega de forma anual a la gal·la oficial de lliurament de premis del Clam.

Tràiler dels curts finalistes al Premi Insert:

 

 

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt