sas_03

Èxit de participació en la 14ena. Jornada de demències del Bages

Èxit de participació en la 14a Jornada de Demències del Bages per debatre els últims avenços en la matèria.

La jornada s’ha tornat a celebrar després de 6 anys i ha coincidit amb el Dia Mundial de l’Alzheimer La Sala Gòtica de l’Hospital Sant Andreu ha reunit 110 professionals del sector en la 14ª Jornada de Demències del Bages, organitzada per Sant Andreu Salut conjuntament amb el Servei Català de la Salut i amb la col·laboració d’Althaia, de l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central i d’UManresa. Sis anys després de l’última edició s’ha pogut celebrar aquesta important jornada, que coincideix amb el Dia Mundial de l’Alzheimer i reuneix experts i professionals de la salut per explorar els últims avenços en el camp de les demències.

La presentació de la jornada ha anat a càrrec de Sílvia Graell, Directora de l’Hospital Sant Andreu, i Alba Oms, Gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central.

Posteriorment s’han celebrat dues taules rodones. La primera, centrada en el “PLADEMCAT“, el nou model assistencial en l’atenció a persones amb deteriorament cognitiu lleu i demència a Catalunya. La doctora Olga Sabartés, geriatra i directora mèdica de l’Hospital Sant Andreu, ha estat l’amfitriona d’una ponència a càrrec de la doctora Eva Melendo, directora del Pla Directori Sociosanitari.

La segona taula rodona ha explorat l’estat actual i les perspectives futures de les demències. Una ponència a càrrec del doctor Albert Lladó, Neuròleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, i presentada per la doctora Anna Mas, Neuròloga de la Fundació Althaia.

Posteriorment s’ha fet la presentació i votació de les comunicacions orals i dels pòsters finalistes amb el tema “Treballant amb l’Alzheimer”. Un segment moderat per la Dra. Elisabet Descals, Directora del SAP Bages-Berguedà-Solsonès, Institut Català de la Salut (ICS) Catalunya Central.

La comunicació oral guanyadora ha estat “Programa Cuidador Expert Catalunya”, d’Elena Rovira, Maribel Martínez, Olga Sabartés, Sílvia Rovira, Cristina Pardo i Joan Catena, tots ells professionals de Sant Andreu Salut.

La jornada s’ha tancat amb la participació dels assistents en un taller multidisciplinari, per analitzar un cas pràctic des d’una perspectiva diversa. Un workshop conduït per la Dra. Núria Serrat, doctora en Pedagogia Docent i Investigadora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i docent col·laboradora de la UManresa.

Notícies relacionades

Scroll to Top